Velkommen til en rykende fersk operasesong!

Vi er glade for å ønske deg velkommen til en helt rykende fersk sesong hos Operaen i Kristiansund. 

I år har vi mye spennende på programmet - fra Allsang i Vanndamman og på Dyregod-dagane, blodig og mørk opera til lystige konserter for både barn og godt voksne. 

Høsten 2018 byr på mye deilig klassisk musikk, og mye fint samarbeid. Operaens Strykekvartett skal spille sammen med Odd Arne Halaas på Nesset Prestegard under Bjørnsonfestivalen tidlig i september. Senere samme måned spiller hele Operaens Sinfonietta under Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival, da blir det fransk aften på Knudtzonlunden.

Vi er veldig glade for å ha fått til en herlig kammermusikkserie denne sesongen, som heter Klassisk Kristiansund. Her vil musikere fra Operaens Sinfonietta spille konserter sammen i ulike grupper og gir deg konserter som "Make American Music Great Again" og "Oui Oui". I oktober blir hele Sinfoniettaen satt i sving når vi inviterer til stumfilmkveld i Festiviteten. Vi setter opp den klassiske stumfilmen The New Babylon og musikerne våre spiller den fantastiske filmmusikken, komponert av Sjostakovitsj. 

Det blir ikke jul uten Nøtteknekkeren. Og i år har vi utvidet antall forestillinger, slik at enda flere kan få med seg det vakre førjulseventyret om lille Klara og hennes kjære Nøtteknekker. De to første helgene i desember er nå viet denne fantastiske ballettforestillingen hvor barn og unge glitrer på scenen i utrolige kostymer og viser oss ekte danseglede. 

Tett opp i julefeiringen, akkurat når sola har snudd og vi igjen går mot lysere tider, går ELG på scene i Festiviteten. Hans SOLSNU-konserter er blitt for tradisjon å regne her i Kristiansund. Når han nå inviterer til konsert i Festiviteten sammen med sitt eminente ELG-band og Operaens Strykekvartett, er vi helt sikre på at dette blir en nydelig konsertopplevelse. 

I 2019 er det Operafestukene som gjelder. Og Operafestukene blir preget av maktkamper, blod, kjærlighet og drama. To kjente operaer av Giuseppe Verdi: Macbeth og Rigoletto står på programmet. 

Ellers er Operafestukene som alltid fylt til randen av små og store konserter og forestillinger for alle aldre. Barnas Operafest, UNG PÅ OPERA'N, TrondheimSolistene, Hot Club de Norvège, Trio No Treble, Pianistimo, 100 år med Flagstad, Meningen med Sangen, På Geitevis, og mye, mye mer! Les om alle konsertene og forestillingene i vårt sesongprogram her