Utvidet rolleliste for årets Donna klar

Det er med glede vi kan avsløre en utvidet rolleliste for årets mest ramsalte opplevelse: Klippfiskmusikalen Donna Bacalao!

Donna Bacalao:                                              Solveig Andsnes

Tok publikum og presse med storm da Kilden teater- og konserthus åpnet i Stavanger tidligere i år. I rollen som Anita i premiereoppsetningen West Side Story fikk hun strålende kritikker. «Solveig Andsnes’ Anita har temperament, musikalsk smidighet, og replikkene sitter.» Mona Levin, Aftenposten 4.februar 2012

Solveig (født 25.februar 1983) er utdannet ved ballettpedagoglinjen ved Høgskolen i Stavanger og Steps on Broadway (New York). Her hjemme har hun allerede rukket å gjøre roller i Jesus Christ Superstar og Fame i Stavanger, Chicago og Cabaret ved Trøndelag Teater, Cats på Chat Noir, Buddy Holly the musical på Folketeatret og nå altså hovedrollen i Donna Bacalao på Vikaneset utenfor Kristiansund 6.-8.september. Solveig er lillesøsteren til pianovirtuosen Leif Ove Andsnes       

Kristiansundskongen:                   Marius Roth Christensen

Marius Roth Christensen debuterte i større operasammenheng som Tamino i Tryllefløyten i Trondheim våren 2005. Kristiansundere vil kjenne ham igjen fra Operafestukene i 2011 hvor han gjorde Rinuccio/Ole Gunnar Solskjær i Puccinis Gianni Schicci, og som solist på Kammertorsdag i fjor høst.

Nå returnerer han altså til Nordmøre, og ikler seg den mannlige hovedrollen i klippfiskmusikalen Donna Bacalao.

På en annen note kan det nevnes at Roth Christensen var/er en del av suksessgruppen Seigmenn, som fikk Spelemannprisen 1995 i klassen rock. Seigmenn forventes å gjøre et comeback i år- men først skal Donna Bacalao gjennomføres!

Klæppfesk-Olsen:                           Hallvar Djupvik

Hallvar Djupvik (f. 1985) er fra Tomrefjord i Møre og Romsdal, og er utdannet i Kristiansand, med avsluttende bacheloreksamen våren 08. Hallvar har deltatt som aktør innenfor forskjellige musikalske genrer de siste årene, med hovedvekt på klassisk musikk og opera. Han har vært solist med repertoar fra forskjellige deler av operalitteraturen i konsertsammenheng, samt at han har vært med på operaproduksjoner og oppføringer av kirke- og kammermusikalske verk. I 2007 ble han tildelt Sparebanken Møre sitt Gnist-stipend og Romsdals Fellesbank sitt Tæl-stipend. Han fikk 3. pris i ”Unge talenter på Sørlandet” i 2008 og ble med dette beste sanger i konkurransen. Hallvar har siden desember 2007 vært tilknyttet koret til Den Norske Opera og Ballett. Har siden 2009 studert ved Operaakademiet i København. Under Operafestukene i Kristiansund 2010 vant han Shells musikkteaterstipend, og vil fra høsten 2012 være solist stipendiat ved Den Norske Opera & Ballett.

Ryktebørsen:                                    Knut Marius Djupvik

Enda et stort musikalsk talent fra Tomrefjord, og Hallvars yngre bror. Studerte musikk ved Høgskolen i Agder. Knut Marius har vært solist ved flere sammenhenger, blant annet i tributt til Elvis, Blues Brothers og Robbie Williams. Er vokalist i bandene Red Hot fra Romsdal og Captain Knut and the Cabin Crew fra Kristiansand.

Klerkene:                                            Sverre Johan Aal, Simon Andre Jacobsen og Aleksander Mork

Årets Donna Bacalao vil også benytte seg av deg gode samarbeidet Operaen i Kristiansund har med Institutt for musikk ved NTNU. Aal har nettopp avsluttet sin mastergrad ved NTNU, mens Jacobsen og Mork, som begge var involvert i verdenspremieren Alkymisten under Operafestukene i Kristiansund 2012, påbegynner begge sin mastergrad ved NTNU til høsten.

Åttemannsenka og Trollkjerringa gestaltes også i år av henholdsvis Turid Røen Kroknes og Helga Botn.

 

Øvrige aktører bak årets Donna Bacalao:

Tekst: Stig Nilsson

Musikk: Frode Alnæs

Musikkarrangement: Lars Erik Gudim

Regi: Ronald Rørvik

Dirigent: Kjell Seim

 

De siste rollene vil falle på plass i den nærmeste fremtid.