La Bohème - en opera som beveger selv de tøffeste!

Operafestukene byr på to hovedforestillinger, og 3. februar var det premiere på La Bohème. Puccinis evige klassiker er en av verdens mest populære operaer. I vår versjon blir publikum tatt med 100 år fram i tid fra originalen, til 1980-tallet. 

Regissør Ingrid Forthun ønsket å skape øyeblikk av skjønnhet, og den jobben har hun virkelig klart. Sammen med scenograf Gjermund Andresen, kostymedesigner Anette Werenskiold, lysdesigner Hans Åke Sjöquist, maskedesigner Maren Togstad og koreograf Ann-Terese Aasen, dirigent Magnus Loddgard og kormester Elin Persson, har Forthun gjort om scenen i Festiviteten til en europeisk metropol.

Tidens Krav skriver i sin anmeldelse at  "La Bohème rystet en fullsatt Festiviteten under premieren fredag kveld." Videre skrives det at "...det er et herlig solistlag Operaen i Kristiansund har fått tak i..." og at både kor og orkester er velklingende. Anmeldereren påstår at La Bohème er noe av det beste han har sett oppført i Festiviteten. Hele anmeldelsen fra Tidens Krav kan du lese her

Romsdals Budstikke kaller på sin side La Bohème for en "praktfull opera" og gir den terningkast seks. Anmelderen trekker fram en enkel og stilfull scenografi, flotte sangprestasjoner og gir regissør Forthun skryt for å ha vektlagt skuespillerprestasjoner og skifte i stemninger, slik at "... publikum befinner seg i det ene øyeblikket med tårer i øynene, det neste øyeblikk bryter latteren løs." 

På scenen finner vi Mimi: Mariann Fjeld-Solberg, Rodolfo: Kjetil Støa Marcello: Halvor Melien, Musetta: Lise Granden Berg, Schaunard: Jørgen Backer, Colline: John Sax, Benoît: Helge Rønning, Alcindor: Per Andreas Tønder sammen med et sammensatt kor. Operaens Sinfonietta spiller Puccinis vakre musikk dirigert av Magnus Loddgard.