Christine Thomassen

Christine Thomassen

Lørdag 1. November var avskjeds forestilling til Christine Thomassen. Thomassen fikk stående applaus fra en fullsatt Bjørvika etter forestillingen "Mesteraften" og ble hyllet av Ballettsjef Ingrid Lorentzen og alle hennes Kolleger fra Nasjonal Balletten.

Christine Thomassen er utdannet ved Kristiansund, Operaens Ballettstudio, Elmhurst Ballet School og Royal Ballet School i London. Hun kom til Nasjonalballetten i 1996, men har også danset en sesong ved English National Ballet. Høsten 2014 ble Thomassen valgt som nestleder i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) og går dermed – som første danser noen sinne – inn i MFOs politiske ledelse.

Thomassen ble utnevnt til solist i Nasjonalballetten i 2003, og har gjort seg bemerket i store ballettklassikere så vel som i moderne verk. I 2001 mottok hun Esso-prisen, året etter fikk hun Kritikerprisen for rollen som Aurora i Mats Eks Tornerose, og i 2011 ble hun igjen nominert for rollen som Julie i Corders Romeo og Julie.

Hun har også danset hovedrollen som Aurora i Petipas klassiske Tornerose, tittelrollen i Harveys Giselle, Kitri i Don Quixote, Desdemona i Lubovitch' Othello, Katherina i Crankos Troll kan temmes, og samtlige kvinnelige hovedroller i Nøtteknekkeren.

Thomassen har danset fremtredende partier i moderne verk – blant annet i Lightfoot og Leóns Shutters Shut, som hun også har gjestet New York med, en rekke verk av Nacho Duato og William Forsythe, og ikke minst mange av Kylián-ballettene i Nasjonalballettens repertoar. Hovedrollen som Cecile i Grand-Maitres Farlige forbindelser ble skapt for henne, det samme ble partier i Wheeldons The Christening Suite og Strømgrens Suite og Årstidende, og hun har også tolket rollen som Miranda i Tetleys Stormen og Marie i Spucks Woyzeck.

Vi ønsker henne lykke til i hennes ny jobb.

Se linken for en filmmontasje av hennes liv i balletten