Bla i vårt sesongprogram på nett!

Fra i dag kan du bla i vårt sesongprogram på nett! Bruk denne linken til å se hele vårt rikholdige program for høsten 2017 og våren 2018. Under følger noen smakebiter fra programmet vårt.

Først ut er utekonserten som har blitt en tradisjon i Kristiansund, nemlig Allsang i Vanndamman. I år er det Jannike Kruse (kjent for mange som den første Donna Bacalao), Inger Lise Bøe Bævre og Ole Andreas Silseth som skal spre sangglede på utescenen i Kristiansunds fineste parkområde. De har med seg Operaens Sinfonietta og dansere fra Operaens Ballettsenter.

Høsten store konsertbegivenhet skjer 21. oktober. Da ankommer eliten av mannlige norske operasolister Kristiansund, ledet av dirigent og pianist Reza Aghamir, kjent som rebellen i det norske klassiske musikkmiljøet. Reza e i Ragazzi, «Reza og gutta» på norsk, har sjarmert seg inn i hjertene til mange da de besøkte Kristiansund under Operafestukene i 2015, og ikke minst da de framførte «Ja vi elsker» sammen med KORK under den TV-sendte konserten i anledning Kongeparet 25 år i januar i fjor. Her blir det mange kjente fjes for de som har sett noen operaforestillinger i Kristiansund, og vi gleder oss til dette fyrverkeriet med masse humor og fantastiske stemmer! Reza og gutta skal ha hele to konserter denne lørdagen, så det er plass nok til alle som vil høre på.  

Nøtteknekkeren er som tradisjon å regne i Kristiansund, og for mange blir det ikke jul uten å ha opplevd Tsjaikovskijs vakre juleeventyr. 7.-10. desember kan du oppleve den magiske julefortellingen med dansere fra Operaens Ballettsenter og musikk spilt av Operaens Sinfonietta. I år blir de dirigert av en av Norges få kvinnelige dirigenter, Halldis Rønning.

2018s operafestuker markerer et jubileum! Da er det hele 90 år siden Operaen i Kristiansund framførte sin første helaftens operaforestilling i Festiviteten. Den gang da var det Glucks Orfeus og Evrydike som sto på programmet, mens vi i 2018 skal gi publikum muligheten til å oppleve selveste Carmen og musikalen Kiss me Kate.

Georges Bizets Carmen er en av verdens mest kjente operaer. Handlingen fra 1820-tallets Spania skildrer hvordan sigøynerkvinnen Carmen forfører menn med sin sensualitet. Hennes skjebnesvangre lek med kjærlighet og sjalusi får katastrofale konsekvenser og ender i tragedie. Hos oss får publikum oppleve en klassisk Carmen, med fargerike spanske kostymer og stemning.Dirigent Torodd Wigum skal lede Kristiansund Symfoniorkester gjennom de fire aktene, og regi er ved Ronald Rørvik.

Det er noen år siden forrige gang Operaen i Kristiansund satte opp en musikal under Operafestukene. Lady be Good var på programmet i 2005, så nå er det på tide at vi igjen får en musikal på scenen i Festiviteten. Cole Porter-musikalen Kiss me Kate er kjent for sin flotte musikk og spenstige dansenummer. Når teaterregissøren Fred Graham og hans teatertrupp skal sette opp Shakespeares teaterstykke Troll kan temmes, viser det seg å bli alt annet enkelt. I februar får Broadway-musikalen et preg av Kristiansund: forestillingen handler om at Operaen i Kristiansund setter opp en forestilling! Ingen ringere enn Arne Fagerholt skal ha regi, og Operaens Sinfonietta dirigeres av Kjell Seim. Espen Aukan skal tilpasse manus til Kristiansundsdialekt. 

Under Operafestukene blir det også plass til en aldri så liten verdenspremiere: Frode Alnæs har laget en egen konsertforestilling om sin karriere og sitt liv som en av Norges beste gitarister. I Min dans på strenger gleder han seg til å gjøre det han er best på; å spille på mange strenger samtidig – og å dele artige betraktninger, opplevelser og fantastisk musikk med sitt publikum!

Vårsesongen er også full av godbiter! Kammermusikkfestivalen Operaens Sommerfestdager skal neste år by på fine sommerlige konserter rundt om i Kristiansund. Samme helg skal elevene ved Operaens Ballettsenter i ilden i Braatthallen med sitt sommershow Jenta på sykkelen. De gleder seg til å fortrylle publikum med fantastisk dans i alle stilarter!

Vi gleder oss til å gi barn og unge et gledelig gjensyn med vår kjære Syver i Syver & Beatrice – et sommermysterium. Det er duket for liv og røre ved havna når sommermysteriet skal løses. Forsvunne lyspører, en havnefogd med armbåndsur og en språkforvirret pirklokke gjør det ikke lett for vår kjære venn. Heldigvis har han sin nye venninne Anne. Det blir en ramsalt musikal om livet på havna med mange barn og fjollete måser!

Se hele vårt sesongprogram for enda flere fantastiske konserter og forestillinger!