Bla i lommefolderen vår på nett!

Det nærmer seg 1. februar og starten på 2018s høydepunkt for operainteresserte i både Kristiansund, Nordmøre, Møre og Romsdal og kanskje også resten av landet: Operafestukene i Kristiansund. Les hele vårt program i vår lommefolder her

I år feirer Operaen i Kristiansund 90 år siden den aller første helaftens operaforestillingen ble satt opp i ærverdige Festiviteten. Praktbygget, som fortsatt huser Operaen i Kristiansund under festivaldagene, fylles nå til randen av korister, solister og musikere, regissører, maskører, koreografer og dirigenter. Alle jobber intenst og målrettet for at operaen Carmen og musikalen Kiss me Kate skal gi publikum valuta for billettpengene de 17 dagene i februar. Mange av billettene er revet bort allerede, men publikum som enda ikke har skaffet seg billetter har noen få sjanser igjen.  

Carmen er kanskje Georges Bizets mest populære opera. Bizets historie om Sevillas femme fatale og hennes skjebnesvangre lek med kjærlighet og sjalusi, har berørt og begeistret operaelskere siden urpremieren i 1875. Musikken er vakker og mange vil kjenne igjen Carmens flørtende Habanera og tyrefekteren Escamilio sin toreador-arie. Som Carmen finner du Désirée Baraula og Don Jose synges av Henrik Engelsviken.

Kiss me Kate er en Broadway-perle av selveste Cole Porter. Musikalen er kjent for sin fantastiske musikk og spreke dansenummer. I Kristiansund får musikalen en lokal vri. Manusforfatter Espen Aukan fra Kristiansund har bearbeidet manuset og tilpasset det til lokale forhold. Dette kommer nok til å slå an blant publikum fra regionen. Blant solistene finner vi mange kjente stjerner fra fylket vårt: Yngve Gåsøy fra Molde, og Eli Stålhand, Gina R. Bjerkan og Bjørnar Øksenvåg fra Kristiansund.

Målet vårt er at Operafestukene skal inneholde noe for alle. Derfor har vi i år konserter og forestillinger for alle mellom 0 og 100 år. For de aller, aller yngste blir det babykonsert med jazzmusiker Eldbjørg Raknes, hvor publikum er babyer på mellom 0-12 måneder. I andre enden av skalaen finner vi Sverre Johan Aal, Erik Rosenius og Brage Kristian Einum som holder konserter om Gluntarne – Gunnar Wennerbergs svenske visetradisjoner på sykehjem og i Bystyresalen.

Frode Alnæs har festpremiere på sin splitter nye konsertforestilling Min dans med strenger. Her vil han fortelle historier fra sin 35 år lange karriere som profesjonell musiker.

Fredag 9. februar får vi besøk av kongene innenfor norsk heavy metal: Satyricon. Det blir en heftig musikalsk opplevelse og en kul sjangermiks når Kristiansund operakor blir med på noen av låtene denne kvelden.

Vi er glade for å kunne ha to flotte konserter på vakre Knudtzonlunden. Søndag 4. februar kommer Brann i Blått – fire av de fremste folkemusikere fra Nordmøre. Søndag 11. februar er det duket for et fyrverkeri av et operashow når fire operasangere skal gi deg Operahistorien på 60 minutter.

TrondheimSolistene er tilbake også i år og spiller konsert i Kirkelandet kirke med et av Nordmøres fremste sangtalenter Sigrid Vetleseter Bøe.

Vi har også plass til et liten teaterforestilling: Callas Revisited handler om operalegenden Maria Callas siste natt. En perle av en forestilling om en divas siste natt.

Barnas Operafest  flyttes i år inn i Festiviteten. De tre lørdagene i festivalen blir det barneforestillinger inne i Klubben, både Ut av det blå, Janne og Muskat og Et danseeventyr står på programmet.

Søndag 11. februar kan publikum oppleve musikk i stummende mørke. Lyset slukkes og Lights Out Trio spiller musikk av blant annet J.S. Bach og Arvo Pärt. Det blir en annerledes og spennende musikalsk opplevelse som vi gleder oss til.

14. februar før Kiss me Kate inviteres unge mellom 16 og 30 år UNG PÅ OPERA’N-vorspiel i egen opera lounge i 2. etasje av Festiviteten. Her serverer vi drikke og snacks, det blir konkurranser og en egen presentasjon av forestillingen.

Sammen med vår generalsponsor SpareBank 1 Nordvest og vår sponsor Tidens Krav vil vi skape entusiasme og interesse for opera blant unge! Derfor koster en billett til Carmen, Kiss me Kate og mange andre flotte konserter og forestillinger, en hundrings hvis du er mellom 16 og 30 år. Se etter (u) for UNG PÅ OPERA'N-pris.