Operaens Blåsekvintett

Operaens Blåsekvintett ble dannet i 1997 og består av musikere fra Kristiansund Sinfonietta.

Kvintetten samarbeider ofte med lokale komponister og studenter som studerer komposisjon,
og gir disse sjansen til å få deres verk framført.

Kvintetten spiller flere konserter hvert år, og på repertoaret finnes komposisjoner av blant annet Paul Hindemith, W.A. Mozart, Jean Francaix, Samuel Barber, Jacques Ibert, Gyorgi Ligeti, Wojciech Kilar, Franz Danzi og Henning Sommerro.

Operaens Blåsekvintett gir også mange konserter for de yngste lytterne og har hatt stor suksess med forestillingene "Peter og ulven" av Sergei Prokofiev og Francis Poulens "Babar den lille elefanten". Begge forestillingene er arrangert for blåsekvintett og en forteller, og de ble varmt mottatt av elever og lærere da de ble satt opp.

I 2010 bestilte kvintetten en sekstett (for blåsekvintett og piano) fra den unge og lovende polske komponisten Kamil Kosecki. Urframføring ble entusiastisk mottatt både i Kristiansund og i Trondheim.

I mai 2012 gikk kvintettens første utenlandsturnè til Polen og Ukraina, med konserter blant annet i Warszawa, Lublin, Lviv,Kielce og Sandomierz. Turneen ble en suksess, og under kan du høre live innspilling av konserten i Warszawa, Frederic Chopin Music University.