Velkommen til en ny sesong i Operaen!

Fredag formiddag kunne Operaen i Kristiansund presentere sitt sesongprogram. Det er både ambisiøst og mangfoldig, mener operasjef Line Lønning Andresen.Det som skiller årets program fra foregående, er den store satsingen på høstens popmusikal "Flamme". Knut Anders Vestad har skrevet både tekst og musikk til musikalen, som har lagt sin handling til 80-tallets pulserende danse- og musikkmiljø i Kristiansund.

- Dette er en stor produksjon med sinfonietta, band, dansere og solister. Mye mimring,og vil passe for alle i alderen 15 til 80 år, tror operasjefen.

"Flamme" spilles fire ganger med premiere 30. oktober.

Ga mersmak

Sesongen starter 6. september med allsang i Vanndamman. Fjorårets suksess har gitt mersmak. Denne gangen er det Knut Magnus Djupvik, Beate Mordal og den nye fylkessangeren Mads Vighus som deltar.

Ingen jul uten "Nøtteknekkeren". 11. desember er det klart for et nytt møte med balletten og Tsjaikovskis nydelige musikk.

Stor sopran

Donizettis tragiske "Lucia di Lammermoor" krever en stor sopran. I Norge er det vanskelige å finne noe bedre enn Eli Kristin Hanssveen. Hun har aldri sunget rollen før, og gleder seg til å komme tilbake til Kristiansund. Operaen åpner Operafestukene 29. januar.

Mozarts komiske "Figaros bryllup" er den andre operaen under Operafestukene. Men det er også mulig å få med seg en økoligisk versjon av "Tosca", hvor alt daukjøtt er fjernet. Opera kan man for øvrig oppleve på kafé, ved frokosten på hotellet, på sundbåten - og altså på Lerøy kunstisbane.

Nachspiel

Også i år blir det nachspiel i Festiviteten i helgene. Foreløpig er det bare Kari Bremnes' deltakelse som er bekreftet