Hurra for Syver, nok en gang

Historien er den samme som før. Kjyvkjerringa og Skrotskaille vil at små og store skal kjede seg, og stjeler alle leken i byen. Når de prøver å stikke av med tyvgodset, blir stoppet av Syver og han blir den store helten. Bossmåser, Finmåcer og Stormvarslet bidrar også, og sammen lager de en herlig, leken og velklingende forestilling.Som så mange ganger tidligere er det elever og instruktører fra Scenario som gjør jobben.

Flere småmåser bidrar til mye liv, og veldig moro å se at musikkteaterskolen klarer å fylle mange av de store rollene med folk fra egne rekker.

Store stemmer

Hege Heggem er ny i rollen som Åce Finmåce, og Rolf Mørch er Stormvarslet. Begge to har en stor stemme og har gjort de to figurene til sin egen.

Aleksander Mork er igjen på plass som Markus Bossmåse. Hans trygghet og lekenhet smitter tydelig over på resten av gjengen.

Sølvi Normann er på plass som Kyvkjerringa. Med sine replikker og sin mimikk ler vi fortsatt like godt av henne. Trond Sæterøy er hentet inn som hennes makker Skrotskalle. Denne gangen en rolle med mer enn to replikker helt mot slutten. Det gir Sæterøy mer å spille på enn sin forgjenger, og levere en herlig figur.

Velsmurt skute

Line K. Cancino er ny regissør. Som hun selv sier er det en stor kunstnerisk oppgave å ta over ei så velsmurt skute, og hun har gått til jobben med ære og glede.

Cancino har satt sitt preg på forestilling. Usikker på om det løfter den til nye høyder, men forandring fryder.

Musikalsk låter Syver-gjengen bedre enn noen gang. De trøkker i der det trengs, holder tilbake der det er nødvending, og alt i alt klinger det utrolig godt.

Orkesteret består av musikere fra Operaen og ledes av Rune Tylden.

Elin Persson er kormester.

Lang

Forestillingens eneste rusk i maskineriet er at den er lang. Over 90 minutter er lenge for små kropper å sitte stille. Den mest utfordrende perioden er nok i midten der dansere fra Operaens ballettsenter bidrar med en vakker svanedans, hovedpersonen Syver ligger på Kirkelandet og det skjer generelt lite på sceneområdet.

Avslutningen er derimot veldig sterk og levende, og da siste tone forsvant med nordavinden ut sørsundet, var det mange små som klappet og hoppet av glede for det de hadde sett.

I programmet til forestillingen opplyses det at dette er siste gang vi får se Syver med denne historien. Neste gang han dukker opp blir det med en helt ny fortelling.

Selv om sola skinner fra blå himmel er det lurt å kle seg godt. Ta med noe å sitte på, og gjerne ett pledd til å ha over beina. Det blåser godt på kaikanten på Innlandet.