Flamme popmusikal

"Flamme" blir en musikal-produksjon Kristiansund ikke har sett maken til.

30. oktober er det premiere på den nyskrevne musikalen som tar utgangspunkt i danse- og musikklivet i Kristiansund midt på 80-tallet.Knut Anders vestad fra Fræna har skrevet både tekst og musikk. Han gikk på musikklinja ved Atlangten videregående skole for snart 30 år siden. Inntrykkene fra den gang har aldri sluppet taket i ham.

«Flamme» er en stor satsing fra Operaen i Kristiansund. På scenen er det 20 sangere og dansere. Operaens sinfonietta stiller med 12 musikere, i tillegg kommer et band på fem.

– Jeg har aldri gjort en så stor produksjon hvor jeg selv har laget tekst og musikk. Det er 25 sanger og musikk hele tiden, sier Knut Anders Vestad.

Dansedrømmen

Etter å ha gått gjennom rollefigurene, er det liten tvil om hvor i landet «Flamme» utspiller seg.

Cecilie Grip (Hege Yvonne Heggem) og Jon David Korsholm (Malvin Nøsen) er hovedrolleparet. Vi treffer også Annelise Kanestraum, Arne P. Kårvåg, Asbjørn Dalabrekka, fru Glærum, enkefru Tingvoll, fru Karihol og fru ingeniør Allanengen.

Gikk musikklinja på 80-tallet

Gjermund Elgenes har rollen som den avdankete musikeren Tom. Trubaduren har ikke vært med på en musikal siden «Klæppfesk» i Kristiansund i 1987.

– Jeg gikk musikklinja på denne tida og kjenner meg godt igjen. Det var ei god tid. Det er kjempeartig å få være med på denne oppsetningen, sier Elgenes.