Cello

Høstkonsert

Kristiansund symfoniorkester inviterer til høstkonsert i anledning Kristiansunds 275-års-jubileum!

Elg

SolSnu konsert med Elg

SOLSNU med ELG & Operaens Strykekvartett

Høstkonsert

Velkommen til Kristiansund symfoniorkesters høstkonsert! I anledning Kristiansunds 275-års-jubileum inviterer symfoniorkesteret til en spennende konsert med flott musikk på repertoaret. Dirigent: Jan-Erik Hybertsen. Solist: Anders Rensvik, bratsj.

Program:

Edvard Fliflet Bræin (1924-1976):  Ouvertyre, opus 2 (1948)

Edvard Bræin (1887-1957): Serenade for bratsj og orkester (1947)

Max Bruch (1838-1920): Romanse for bratsj og orkester, op. 85 (1911)

Pause

Nikolaj Rimskij-Korsakoff (1844-1908): Seherazade, 1001 natt, symfonisk suite, op. 35 (1888)

Solofiolin: Trond Harald Saltnes

 

I Havet og Sinbads skip

II  Kalenderprinsen (inkognito som munk)

III Den unge prinsen og prinsessen

IV Fest i Bagdad – forlis og finale

 

Bratsjisten ANDERS RENSVIK fra Kristiansund er utdannet ved konservatoriet i Trondheim med Bjarne Fiskum og Are Sandbakken som lærere. Han har også studert ved Mozarteum i Salzburg med Peter Langgartner fra Pro Arte-kvartetten.  I studieåret 1998-99 ble han tildelt østerriksk statsstipend. Han har vært solist med blant andre Trondheimssolistene, Trondheim symfoniorkester og Bergen filharmoniske orkester. Rensvik har hatt flere vikariater som gruppeleder i blant annet Bergen filharmoniske orkester, Trondheim symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret og kammerorkesteret Musica Vitae i Sverige.  Han er fast ansatt i Oslo filharmoniske orkester.

 

Dirigenten JAN-ERIK HYBERTSEN (f.1979) er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole, der han studerte med Ole Kristian Ruud. Han avla sin diplomeksamen i direksjon med Kringkastingsorkesteret i 2010. Hybertsen har siden 2010 arbeidet regelmessig med flere av landets orkestre og forsvarskorps som Stavanger Symfoniorkester, Kongelige Norske Marines Musikkorps og Luftforsvarets Musikkorps. Han har gjestedirigert ved Nasjonaloperaen i Romania og Nasjonalfilharmonien i Moldova og arbeider regelmessig med Prinsens Musikkorps i Danmark.  Han har deltatt på flere mesterklasser og studert hos Eivind Gullberg Jensen, Jorma Panula og Stefan Solyom. I 2011 og 2012 var Kurt Masur en viktig mentor for Hybertsen da han studerte med dirigentlegenden ved mesterklasser i Tyskland og New York. I 2015 studerte han operadireksjon med Paolo Arrivabeni da han deltok på mesterklasse i operadireksjon ved Opera Royal de Wallonie i Liege. Ved to anledninger har han deltatt på dirigentverkstedet Interaktion i Berlin hvor han fikk muligheten til å arbeide med musikere fra Berliner Philharmoniker, Staatskapelle Berlin og Konzerthausorkester.  Sesongen 2015/2016 hadde han flere oppdrag med Stavanger Symfoniorkester og i mai 2016 var Hybertsen finalist på stillingen som assistentdirigent ved Royal Scottish National Orchestra. I fjor høst ledet han KSOs sesongseminar, og dette er hans første konsert med vårt orkester.

 

  • Festiviteten, Kristiansund
  • 1 time og 30 minutter
  • 250,-
    • 18. november Kl. 17:00 Kjøp